Selle talve suurmoeks said loodusmatkad

Copy
Mätta ratsatalus veavad saani või rege tinkerid ehk karvaste jalgadega kirjud hobused, kes on aretatud Iirimaal.
Mätta ratsatalus veavad saani või rege tinkerid ehk karvaste jalgadega kirjud hobused, kes on aretatud Iirimaal. Foto: Erakogu

Üle aastate saavad Eesti inimesed juba teist kuud lumerõõme nautida. Nii on võimalik teha sel talvel seda, mida juba aastaid teha pole saanud, näiteks uisutada raba- ja merejääl, sõita hobusaaniga või minna räätsadega lumisele rabamaastikule.

„Tihti tullakse laste pärast, aga lõpuks säravad silmad kõigil,” sõnas Vihula vallas Paasi külas asuva Mätta ratsatalu perenaine Katrin Jõgi.

Saani- ja reesõidud on praegu populaarsed ja enamasti tullakse kohale perega kas lihtsalt talverõõme nautima või sünnipäeva talvise sõiduga erilisemaks tegema. „Tundub, et sada kilomeetrit saanisõidu pärast Tallinnast siia sõita pole probleem,” ütles ta. Sõidu lõpuks säravad kõigil silmad. „Külm on siis teisejärguline.”

Kui sünnipäevi plaanitakse pikemalt ette, siis mõnikord uuritakse ka eelmisel õhtul uitmõtte ajel, kas saaks tulla, ja selliseid tulekuid on ilusate ilmadega palju. „Juba arvestan sellega, et kui nädala alguses tundub, et pole nädalavahetusel midagi, siis nädala lõpuks on kõik täis,” rääkis ta.

Sõita saab saani või reega. „Kiiruses neil vahet pole. Saan on edevam ja sõidumugavus on teine, sest seal on istmed,” ütles ta. „Sõiduelamuse saab mõlemaga, aga saanis tehakse vahel perepilte, sest see näeb uhkem välja.”

Saani või rege veavad tinkerid ehk karvaste jalgadega kirjud hobused, kes on aretatud Iirimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles