Keskkonnaminister Tõnis Mölder: usaldan Eesti teadlaste arvamust (3)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Esimesed nädalad keskkonnaministri ametis näitasid Tõnis Mölderile, et inimeste suhtumine metsaga seotud teemadesse on väga kirglik ja vastandlik, paraku kiireid lahendusi tal pakkuda veel pole.
Esimesed nädalad keskkonnaministri ametis näitasid Tõnis Mölderile, et inimeste suhtumine metsaga seotud teemadesse on väga kirglik ja vastandlik, paraku kiireid lahendusi tal pakkuda veel pole. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Niipea kui Tõnis Mölder keskkonnaministri ametisse sai, hakkas tema e-postkasti tulema kirju ja telefonile kõnesid inimestelt, kes tahtisid sõna sekka öelda, kuidas Eesti metsa käekäiku suunama peaks. Mölder ütleb, et talle lähevad korda inimeste arvamused, mis tihti on üsna emotsionaalsed, kuid otsustamisel usaldab ta Eesti teadlaste seisukohti.

Meie jutuajamise käigus rõhutab värske minister korduvalt, et inimesi tuleb kuulata ja lasta neil keskkonnateemadel, isegi väga valusatel – näiteks võimalik tuumajaama ehitamine või fosforiidi kaevandamine – oma arvamus välja öelda. Keerulisi ja avalikkuse ees ebapopulaarseid teemasid ei tuleks tema hinnangul kohe laualt minema pühkida. Need väärivad lahtirääkimist, aga otsustamisel ei tohi lähtuda pelgalt emotsioonist, vaid peab kuulama teadlaste arvamust.

Olete nüüd paar nädalat ametis olnud ja kindlasti üht-teist uut meie keskkonna kohta teada saanud. Mis on kõige põnevam olnud?

Kõige üllatavam on näha, kui siiralt inimesed tahavad panustada Eesti metsanduse kaitsmisesse ja hoidmisesse. See soov on väga vahetu ja minu jaoks midagi täiesti uut.

Kuidas inimeste sõnum teieni jõuab?

Eks ikka kirjutavad e-posti ja sotsiaalmeedia vahendusel, on ka neid, kes ministrile otse helistavad ja soovivad kohtuda. Huvigruppe ja mõtteavaldajaid on palju ning nende mõtted ja soovid siirad.

Oma ametis oletegi nüüd erinevate seisukohtade risttules.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles