Suur munatootja loobub puurikanade munadest (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Kanamunad, kanala toodang, kanafarm
Kanamunad, kanala toodang, kanafarm Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis Prisma, Selveri, Rimi, Maxima, Coopi ja Comarketi poodides toodangut müüv Läti munatootja Balticovo teatas, et läheb üle puurivabale munatootmisele ning on alustanud teekonda munakanade heaolu parandamiseks.

Uuele süsteemile üleminemiseks ning kanade puurispidamisest loobumiseks plaanib Balticovo järgneva viie aasta jooksul munatootmisse investeerida 30 miljonit eurot. Lisaks võtab ettevõte kasutusele keskkonnasäästlikult toodetud pakendid ning hakkab jäätmetest biogaasi tootma.

Balticovo juhatuse esimehe Vladimir Mkhitaryani sõnul tõuseb nõudlus puurivabade kanade munade järele pidevalt. “Kogu Baltikumis levinud suund lõpetada puurimunade tootmine on veel üks tõestus selle kohta, et tulevik on puurivaba,” ütles ta.   

Loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad, kes tegeleb Eestis aktiivselt kanade heaolu parandamisega, leiab see on suur edasiminek vastutustundliku ettevõtluse poole. “Kindlasti on nii suur ettevõte eeskujuks ka meie kodumaistele ettevõtjatele,” loodab Nähtamatute Loomade kanade heaolukampaania juht Mari-Liis Jaik.

Läti ettevõte on Balti riikides esimene, kes alustas taolist üleminekut.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles