Pääsukesemärgi saajate sekka lisandus päris uusi tootjaid

maaelu.postimees.ee
Copy
Pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on eestimaise päritoluga.
Pääsukesemärk antakse tootele, mille põhitooraine on eestimaise päritoluga. Foto: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Jaanuari lõpus toimus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt väljaantava Pääsukesemärgi ehk päritolu- ja kvaliteedimärgi „Tunnustatud Eesti Toit“ kandmise õigust taotlevate toodete hindamine. Hindamisel said positiivse hinnangu ja Pääsukesemärgi kandmise õiguse 10 Eesti toiduettevõtte 29 toodet.

„Kõik Pääsukesemärgi saanud tooted on kvaliteetsed ja väga maitsvad, aga eksperdid tõid eriti esile  Junimperium Distillery džinni „Blended Dry Gin“ ning väga maitsev oli ka Heimon Kala toode „Külmsuitsu leegitatud vikerforellifilee“, selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere.

Randpere sõnul on hea meel tõdeda, et märki taotlesid lisaks senistele Pääsukesemärki kandvaid tooteid tootvatele ettevõtetele ka viis uut tootjat, kes taotlesid oma toodetele Pääsukesemärki esmakordselt. Uustulnukad on Junimperium Distillery kahe džinniga, Tallinn Distillery meerummiga, Linaagro linajahuga, Kadarbiku Köögivili sai Pääsukesemärgi oma porgandimahlale, Heimon Kala aga vikerforelli soolatud ja külmsuitsutatud fileele.

Juba varasemast kodumaist toorainet väärtustavatest ettevõtetest lisandusid Pääsukesemärgiga toodete nimekirja Atria Eesti värskest kodumaisest sealihast valmistatud seitse toodet, Saidafarmi juustukrõpsud, Rõngu Pagari viis kondiitritoodet, Eesti Pagari kolm uudistoodet ja Marjamaa talu neli kodumaist mahla.

  • Pääsukesemärki kannab nüüd kokku 69 ettevõtte 308 toodet.
  • Kõige rohkem Pääsukesemärgiga tooteid leiab Eesti Pagari tootevalikust.
  • Pääsukesemärk on Eesti tuntuim toidumärgis.
  • Pääsukesemärgi kandmisõiguse jaanuaris 2021 saanud ettevõtted leiab EPKK kodulehelt.

„Tavapäraselt hindab põllumajanduskoda uusi tooteid kaks korda aastas, aga seekord pidime sügisese hindamise Covid-19 tingitud probleemidest edasi lükkama ja pisut muutma ka hindamise korraldust. Hindamine viidi läbi koostöös Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskusega – täname keskuse töötajaid ja eksperte abi eest,“ ütles Randpere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles