Veebruar võib sulailma jälle tagasi tuua

maaelu.postimees.ee
Copy
Sulailm ja lumememmed.
Sulailm ja lumememmed. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi uus nädal toob endaga taas pisut krõbedama talveilma ja kohati langeb temperatuurinäit -15°C ümbrusse, siis suurt talvekülma algavaks veebruarikuuks siiski ette näha pole.

“Vahepealsed sulailmad lund viia ei suutnud. Ilm on uuesti külmenemas ja lund sajab juurdegi. Siiski suurt talvekülma ette näha pole ja veebruar võib sulailma jälle tagasi tuua,” kirjutab meteoroloog Jüri Kamenik oma Maa Elu ilmaloos.

Riigi ilmateenistuse andmetel liigub laupäeval (30.01) madalrõhkkond Narva lähistele ja selle vahetus läheduses sajab meil aeg-ajalt lund. Sisemaal on tuul mõõdukas ja läänekaarest, saartel ning mandri lääne- ja looderannikul puhub tugev põhja- ja loodetuul. Õhutemperatuur on -1..-5°C, öösel võib kraad-paar madalamale langeda.

Pühapäeval (31.01) eemaldub madalrõhkkond Soome, aga selle serva mööda liigub üle Eesti veel lumepilvi, millest kerget lund tuleb. Päeva peale jääb sajuhooge harvemaks. Õhutemperatuur on öösel -3..-9, päeval on -2..-5°C.

Esmaspäeval (1.02) tõmbub madalrõhkkond Eestist kaugemale ja selle äärmises lõunaservas on nii selgemat taevast kui madalaid pilvi, millest mõnes kohas lund pudeneb. Tuul on mõõdukas ja valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur langeb öösel -4..-9, selgineva taeva korral -14°C-ni, päeval on -3..-8°C.

Teisipäeval (2.02) jätkub madalrõhkkonna nõrgenemine ja õhurõhu aeglane tõus. Öösel sajab kerget lund, päeval on sajuhooge hõredamalt. Puhub mõõdukas lõunakaare, saartel läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öö hakul saartel ja läänerannikul -2..-8, mandri sisealadel -9..-14, pärast keskööd tõuseb, päeval -2..-5, jäävaba veega rannikul tõuseb 0°C lähedale.

Kolmapäeval (3.02) kujuneb Eesti kohale väike kõrgrõhuhari. Kohati sajab kerget lund. Tuul on nõrk ja valdavalt lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel -6..-11, selgineva taeva korral langeb paar-kolm kraadi madalamale, päeval on -2..-6°C.

Neljapäeval (4.02) laieneb Teravmägede lähistelt külma kõrgrõhkkonna serv üle Skandinaavia ja Soome. Läheneva külmema õhu piirimail on veel niiskust, mis siin-seal kerge lumena alla tuleb. Tuul pöördub idakaarde ja päeva peale tugevneb.

Õhutemperatuur on öösel saarte rannikul kuni -5°C, mandril -8..-13, selgineva taeva korral langeb -15°C ümbrusse, päeval -4..-9°C, saartel vastu Läänemerd võib pisut kõrgemale tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles