Kas olete näinud kassi luukeret puu otsas?

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Kuigi pole tõenäoline, et kass ise puu otsast alla ei saa, tuleb päästemeeskondadel kassipäästmisi ette väga palju.
Kuigi pole tõenäoline, et kass ise puu otsast alla ei saa, tuleb päästemeeskondadel kassipäästmisi ette väga palju. Foto: Taavi Prints

Ühe üsna mõttetu päästjate kutsumise näitena tuuakse tihtipeale olukorda, kus kass puu otsas haledalt näugumas. Päästeameti ekspert Karmo Kuru tõdes, et kasside päästmine ei ole sugugi linnalegend.

„Kassipäästmisi tuleb päästemeeskondadel ette väga palju, kuigi pole tõenäoline, et kass ise puu otsast alla ei saa,” nentis ta. „Päästjatel on ütlus või pigem küsimus: kas olete kassi luukeret puu otsas näinud? Vastates saab öelda, et ükski kass ei jää puu otsa, kui ta just seal kinni või vigastatud ei ole. Päästeamet reageerib sellistele sündmustele alati, aga peab arvestama, et kui meil ei ole vajalikku võimekust kassi puu otsast alla tuua ja kass ei ole füüsiliselt kinni või vigastatud, siis me ei sea päästjaid sellise päästeoperatsiooniga ohtu.”

Karmo Kuru rõhutas, et loomale tasub abi kutsuda, kui ta reaalselt vajab abi ehk kui ta ise ei tule olukorraga toime. Päästeametit loomale appi kutsudes tasub alati mõelda, et päästeressurss on väga piiratud ja loomaga tegelemise ajal võib inimesele abi viibida.

Loomale abi kutsudes tasub eelkõige helistada riigiinfo telefonile 1247 ja äärmisel juhul, kui loom kujutab ohtu teistele, Häirekeskuse hädaabinumbrile 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles