Massey Ferguson astus vastse traktoripõlvkonnaga pika sammu tulevikku

Ain Alvela
, Maa Elu
Copy
Eelmisel suvel esmakordselt esitletud ja hiljem 2021. aasta traktori tiitliga pärjatud ­MF 8S jõudis ka Eestisse. Esialgu jääb see demo­masinaks.
Eelmisel suvel esmakordselt esitletud ja hiljem 2021. aasta traktori tiitliga pärjatud ­MF 8S jõudis ka Eestisse. Esialgu jääb see demo­masinaks. Foto: Tarmo Haud

Aasta algul jõudis Eestisse Massey Fergusoni täiesti uue, 205–265 hj võimsusvahemikku jääva 8S traktoripõlvkonna esindaja.

Just sellesse uude seeriasse kuulub ka 2021. aasta traktori tiitli pälvinud 8S.265, võimsaim uue põlvkonna traktor, mis mõeldud eelkõige põllu- ja transporditöödeks ning toodud põllumeeste käsutusse umbes kümne aasta perspektiivi arvestades.

Prantsusmaal valminud Massey Fergusoni uue seeria traktorid on varustatud ajakohaste, võiks isegi öelda ajast mõnevõrra ees olevate elektrooniliste lahendustega. Tõepoolest – kui siiani MF just ei hiilanud traktori automaatse juhtimise ja elektrooniliste lahenduste osas, siis nüüd on ka selles vallas tehtud suur samm edasi.

Massey Fergusoni põllumajandusmasinaid Eestis müüva ASi Intrac Eesti müügijuht Teet Suursild, kes Tartus uue traktoriga proovisõitu teinud, märkis, et uuel masinal on nii mõnigi põllumeestest kasutajatele siiani meelehärmi valmistanud juhtimisdetail saanud sootuks uue lahenduse.

Näiteks kui Intrac 2015. aastal alustas Eestis Massey Fergusoni traktorite müüki, laekus teiste markide omanikelt üksjagu kriitikat, et Massey Fergusoni juhtimissüsteemidest arusaamine võtab palju aega, nupud asuvad liiga hajutatult, neid ei leia üles jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles