Kümme aastat oodatud kündmise-MM jõuab Eestimaa pinnale hiljem

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Mullu sügisel peeti kohalikke künnivõistlusi Kuremaal teadmisega, et juba järgmisel aastal võõrustatakse Eestis kogu maailma künnimeistreid. Nüüd on suurvõistluse toimumisaeg veel lahtine.
Mullu sügisel peeti kohalikke künnivõistlusi Kuremaal teadmisega, et juba järgmisel aastal võõrustatakse Eestis kogu maailma künnimeistreid. Nüüd on suurvõistluse toimumisaeg veel lahtine. Foto: Teele Üprus

Koroona tõttu edasi lükatud künni maailmameistrivõistlused on lahtiseks jätnud ka Eestis järgmisel aastal toimuma pidanud võistluse aja. Äsja teatati Venema MM-i edasilükkamisest, sügisel Iirimaal toimuva võistluse saatus otsustatakse hiljemalt mais – kauem ei saa sellega viivitada, sest mõnel juhul võtab ainuüksi võistlustehnika kohalejõudmine neli kuud.

Maailma künniorganisatsioon andis teada, et mullu juba korra edasi lükatud ja nüüd juunis 2021 Venemaal toimuva pidanud maailmameistrivõistlusi ei toimu. Need lükati edasi aastasse 2022.

Organisatsiooni peasekretär Anna Marie McHugh edastas: see, kas septembris saab pidada maailmameistrivõistlusi Iirimaal, otsustatakse hiljemalt maikuus.

Sellest aga sõltub ka künni maailmameistrivõistluse toimumine Eestis: kui Iirimaa võistlus toimub, saavad eestlased MM-i korraldada aastal 2023, kui ei, siis jääb Eestis MM-i toimumise ajaks 2024.

Eesti Künniseltsi juhatuse liige Margus Ameerikas sõnas, et selline olukord korraldamist lihtsaks just ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles