Jahimehed päästsid 16 metssiga uppumissurmast (2)

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Mõniste kandis päästsid jahimehed nädalavahetusel seakarja.
Mõniste kandis päästsid jahimehed nädalavahetusel seakarja. Foto: Erakogu

Laupäeval pidasid Mõniste jahtkonna liikmed tavapärast jahti, kui märkasid, et 16-liikmeline metsseakari hakkas jõge ületama, ent teiselt poolt jõge loomi üles tulemas ei nähtud.

Jahtkonna liige Madis rääkis, et küllap loomad ületasid jõge tuttavat teed pidi, ent jääkate oli jõe keskelt ära sulanud. Nii juhtuski, et kogu kari kukkus vette ega suutnud end enam jääkattele upitada, lisaks oli veevool üsna kiire. Mehed katkestasid kohe jahi ja tõttasid seakarjale appi.

Esiti prooviti ise kirveste ja tokkidega jääd lõhkuda, et loomadele jää sisse n-ö pääsemiskoridor rajada, ent see paistis lootusetu. Jõgi oli lai ja tee läbi jää kaldale 4–5 meetrit. Lõpuks sai appi tulla üks jahimees oma traktoriga, kes suure palgiga jää sisse pääsetee tegi. Nii said metssead veest omal jõul välja ujuda.

„See oli lõpuks minutite küsimus, sest nad olid üle tunni aja vees,” rääkis mees. Kuna üks põrsas omal jõul veest välja ujuda ei jaksanud, läks Madis, nöör ümber kere, lahtise veepiiri peale teda päästma. „Sain seal kõrvust kinni ja tirisin ta kaldale,” kirjeldas ta.

Nii sai Mõniste jahtkonna tavalisest jahipäevast hoopis ajalooline päästeaktsioon, millesarnast pole ka sealse kandi vanemad jahimehed kogenud. „See kõik oli võimalik vaid tänu jahtkonna liikmete kiirele reageerimisele ja väga heale koostööle,” sõnas Madis. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles