Briti munatootja annetab toidupangale tuhandeid karpe mune

maaelu.postimees.ee
Copy
Iga müüdud munaaluse kohta annetab Briti tootja karbi muna toidupangale.
Iga müüdud munaaluse kohta annetab Briti tootja karbi muna toidupangale. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Briti põllumajandusettevõte annetab tuhanded karpe vabapidamisel peetud kanade mune kohalikule toidupangale, sest pandeemia tõttu on nõudlus munadele drastiliselt vähenenud.

Munatootja St Ewe käivitas kohalike kogukondade toetamiseks kampaania: iga soodushinnaga müüdud alusetäie munade kohta annetab talu Cornwalli toidupankadele karbi mune, vahendab FarmingUK.

Nii püütakse aidata leevendada kasvavat toidupuuduse probleemi, mida Covid-19 pandeemia on süvendanud, samuti leida lahendus ülejäävatele munadele.

St Ewe tegevjuht Bex Tonks selgitas, et sarnaselt paljudele teistele väikeettevõtetele on nende pandeemia nende ärile mõjunud halvasti, sest pooled ettevõtte klientidest asuvad majutus- ja toitlustusvaldkonnas. "Meie kanad munevad jätkuvalt toitvaid mune, kuid kliente ei ole," ütles Tonks.

St Ewe on koos teiste ühendkuningriigi munatootjatega silmitsi kurva reaalsusega, kus nad peavad ära viskama mune, millele nõudlus puudub.

Just sellest tekkiski kampaania idee: vähendada toidujäätmeid ja anda mune neile, kes seda kõige rohkem vajavad.

Bex Tonks tõi välja, et linnukasvatajaid on koroonaviirus rängalt tabanud ja kolmas riigi lukkuminek ja söödahindade tõus on muutmud olukorra väga keeruliseks.

Farm on koostööd teinud mitmete heategevusorganisatsioonidega. Näiteks organisatsioonile CHAOS on antud umbes 20 000 muna.

"Oleme uskumatult tänulikud St Ewe´ile nende helduse eest, mis aitab sadu inimesi kogu Cornwallis," ütles CHAOSi tegevdirektor Babs Rounsevell.

"Me teame, kui palju eesliinitöötajad töötavad praegu meie kõigi kaitsmise nimel ja me tahaksime eriti kutsuda just neid mune võtma."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles