Esmaspäev on viimane päev metsatehingute teatise esitamiseks

BNS
Copy
Palgid. Foto on illustratiivne.
Palgid. Foto on illustratiivne. Foto: Kristo Niglas

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab meelde, et esmaspäevaks, 11. jaanuariks peavad kõik 2020. aastal raieõigust ja metsamaterjali ostnud või müünud isikud esitama metsatehingute teatise.

2020. aasta kohta käivaid teatisi kasutatakse esimest korda tuludeklaratsiooni eeltäitmiseks, mis tähendab, et metsamüügist saadud tulu on varasemaga võrreldes oluliselt lihtsam deklareerida, teatas MTA.

Deklareerimata metsamaterjali pealt tekib riigil aastas maksukahju ligi 2,3 miljonit eurot. MTA saadab meeldetuletused inimestele, kes ei ole õigeaegselt teatist esitanud.

"Kui isik jätab metsatehingud siiski teavitamata ning metsamüügist saadud tulu deklareerimata, tuleb MTA-l esitada lisapäringuid või teha kontrolle,“ ütles MTA maksuauditi üksuse juht Erkki Paulus pressiteates.

Kui isik jätab metsatehingud siiski teavitamata ning metsamüügist saadud tulu deklareerimata, tuleb MTA-l esitada lisapäringuid või teha kontrolle.

Paulus lisas, et tänavu tuludeklaratsiooni esitades saavad füüsilised isikud ja FIE-d metsatulu deklareerimisel rakendada täiendavat maksuvabastust kuni 5000 eurot.

Metsatehingu teatist saab esitada kas elektrooniliselt e-MTA-s või pabervormil. Teatist ei pea esitama, kui aastas müüdud või ostetud metsamaterjali kogus on alla 20 tihumeetri ning tulu võib kanda otse tuludeklaratsioonile. Samuti ei pea teatises deklareerima puitu, mis on ostetud välisriikidest või mis on juba töödeldud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles