Türi jätkab uutele vallaelanikele kodutoetuse maksmist

maaelu.postimees.ee
Copy
Tänu toetusele on Türile elama asunud inimesed, kellel oma esimese kodu ostmine ei ole võimalik, kuna pangad ei anna neile maal sama soodsatel tingimustel laenu, kui näiteks Tallinnasse kinnisvara ostes.
Tänu toetusele on Türile elama asunud inimesed, kellel oma esimese kodu ostmine ei ole võimalik, kuna pangad ei anna neile maal sama soodsatel tingimustel laenu, kui näiteks Tallinnasse kinnisvara ostes. Foto: SWNS/SWNS

Türi vallavolikogu otsustas detsembri lõpus jätkata kodu soetamise toetuse maksmist, mis on kuni viiendik soetatava või ehitatava kinnisvara maksumusest, kuid mitte üle 8000 euro.

"Eelmistel aastatel on huvi olnud suurem, kui me oskasime arvata ja loota. Ja seetõttu olemegi sellel aastal, arvetades keerulist majanduslikku olukorda, mõelnud, et piir tuleb panna kusagile 145 000 euro peale. Aga sooviavaldusi ja ka tegelikke väljamakseid eelmisel aastal oli enam kui 200 000 euro eest," ütles Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann ERR-ile.

Vald pidi küll toetuse maksmise koroona tõttu eelmisel aastal peatama, kuid alates 2018. aasta lõpust on valda tulnud 103 uut elanikku.

Siemanni sõnul tulevad tänu valla toetusele Türile elama inimesed, kellel oma esimese kodu ostmine ei ole võimalik, kuna pangad ei anna neile maal sama soodsatel tingimustel laenu, kui näiteks Tallinnasse kinnisvara ostes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles