Millist ilma lubatakse uusaastaööks?

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Eesti ilmateenistuse prognoosi järgi on uusaastaööl oodata temperatuuri nulli ja miinus nelja kraadi vahel ning sajuvõimalus on väike.
Eesti ilmateenistuse prognoosi järgi on uusaastaööl oodata temperatuuri nulli ja miinus nelja kraadi vahel ning sajuvõimalus on väike. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kohe lõppev aasta tõotab tulla aegade kõige soojem ja erand pole ka uusaastaöö, mille ilm pigem novembri algusele kohane on.

Kui lüüa lahti Norra ilmateenistuse kodulehelt YR.no ennustus Eesti kohta, on seal lähinädalaks siinse territooriumi peal kirjas pidev null kuni üks soojakraad ning vahel harva sekka ühe kraadi võrra soojem. Paraku suurt päikeselootust pole ja enamiku ajast on taevas pilves, kuid uusaastaööks õnneks vihma ei lubata.

Hoopis teist meelt on Venemaa ilmaportaal Gismeteo.ru. Eelolev uusaastaöö möödub ka nende hinnangul Eestis ühe plusskraadi juures, kuid edasi lubatakse kergeid miinuskraade.

Kogu jaanuari peale näitab venelaste prognoos Eestisse mõnepäevase erandiga vaid miinuskraade. Tõsi, need jäävad kõige sagedamini 2–6 miinuskraadi juurde.

Eesti ilmateenistuse prognoosi järgi on uusaastaööl oodata temperatuuri nulli ja miinus nelja kraadi vahel ning sajuvõimalus on väike. Uue aasta esimesed päevad mööduvad nulli ja kuni nelja miinuskraadi vahel. Laupäeval jõuavad meile lumepilved, suuremat lumelootust jagub Kagu-Eestisse, Peipsi äärde ja Virumaale.

Esmaspäeval langeb õhutemperatuur öösel –3 … –8, kui taevas selgineb, siis ka –10 kraadini, päeval on 0 kuni 5 miinuskraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles