Keskkonnainfot saab nüüd edastada riigiinfo telefonile

maaelu.postimees.ee
Copy
Häirekeskuse töösaal.
Häirekeskuse töösaal. Foto: Danel Rinaldo

Sellest aastast muutus keskkonnainfo edastamise number ning edaspidi saab keskkonnarikkumistest, reostustest ja abitutest loomadest teatada riigiinfo telefonile 1247.

Muudatus on seotud häirekeskuse töö ümberkorraldamisega, mille käigus koondatakse kõik häirekeskuse hallatavad abi- ja infotelefonid ühtse riigiinfo numbri 1247 alla. Numbrile 1247 helistamine on tasuta.

"Üleminek numbrile 1247 protseduuriliselt midagi ei muuda. Häirekeskuse operaator edastab teated kokkulepitud korra järgi vastava maakonna inspektoritele. Juhul, kui teade ei puuduta keskkonnaametit (1. jaanuarist ühines keskkonnainspektsioon keskkonnaametiga), siis suunatakse teade vastavale ametkonnale," selgitas keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran.

Riigiinfo telefoni number 1247 kantakse ajapikku ka looduses olevatele infotahvlitele. Praegu ongi käsil matkaradade infotahvlite uuendamine.

Lisaks keskkonnainfole saab uuest aastast riigiinfo telefonilt 1247 ka maantee- ja päästeala infot.

Kõigi vajalike muudatuste tegemine ja numbri tuttavaks saamine võtab aega. Sellepärast jääb esialgu kasutusele ka senine number 1313, millele laekuvad kõned suunatakse numbrile 1247.

Keskkonnaalaseid teateid saab edastada ka e-posti kaudu aadressile 1247@112.ee.

Häirekeskus avas ühtse riigiinfo telefoni eelmise aasta 16. märtsil ja on teenindanud üle 100 000 kõne.

Lisaks keskkonnainfole saab uuest aastast riigiinfo telefonilt 1247 ka maantee- ja päästeala infot. Häirekeskuse peadirektori sõnul on abi- ja infoteenuse numbrite koondamine ühe lühinumbri alla esimene samm riigiinfo telefoni 1247 kujundamisel teenuseks, mis on esimene kontakt inimestele, kes vajavad riigilt infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles