Droonivideo ⟩ Nädalavahetusel valgustasid küünlad puude taga metsa

maaelu.postimees.ee
Copy
Kodanikualgatus „Tuled KAH metsa!“ kutsus inimesi 26. detsembril süütama küünlaid lagedaks raiutud riigimetsa lankidel.
Kodanikualgatus „Tuled KAH metsa!“ kutsus inimesi 26. detsembril süütama küünlaid lagedaks raiutud riigimetsa lankidel. Foto: Sven Zacek

Kodanikualgatus „Tuled KAH metsa!“ kutsus inimesi 26. detsembril süütama küünlaid lagedaks raiutud riigimetsa lankidel. Üritusega liitusid sajad inimesed ja küünlaid süüdati raielankidel üle terve Eesti. 

Idee autorit, loodusfotograaf Mati Kose puudutas eriliselt  männikute mälestamisürituse videod filmides 25 km pikkune tulukeste rivi Häädemeeste - Ikla maantee äärsetel raielankidel.

"Tänan  kõiki  osalejaid, kes üleskutsega metsa mäletamiseks ja parema metsanduse märgutulede süütamisega liitusid ja oma meelsust näitasid. Ja ühtlasi on väga hea meel, et osalenud Eesti inimesed näitasid ka järgnenud hommikul küünalde koristamisega oma hoolivust ja vastutustundlikkust looduses ja loodusega käitumisel, mis näitab eeskuju ka riigiasutustele," sõnas ta.

Algatuse eesmärk oli näidata otsustajatele, et metsa majandamine läheb inimestele väga korda ja hädavajalik on kaasata riigimetsa majandamisega seotud otsustesse senisest oluliselt rohkem teadlasi, kogukondi ja avalikkust.

Kose sõnul loodetakse, et aktsioon osutus äratussignaaliks kõigile metsanduse ja loodusväärtuste hoidmise ja kasutamise eest vastutavatele institutsioonidele riigikogust volikogudeni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles