Põllumajandusamet ning Veterinaar- ja Toiduamet alustavad jaanuaris ühendametina

maaelu.postimees.ee
Copy
Uuest aastast tekib Põllumajandus- ja Toiduamet
Uuest aastast tekib Põllumajandus- ja Toiduamet Foto: VTA

Alates 1. jaanuarist 2021. aastal alustab tööd Põllumajandus- ja Toiduamet, mis moodustub Veterinaar- ja Toiduameti ning Põllumajandusameti ühinemisel.

Uude ametisse koondub sisuliselt kogu toidutarneahela – põllumaade heakord, taimekasvatus, loomakasvatus, toidutootmise ohutus – järelevalve.

Põllumajandusameti vastutusvaldkonnad on maaparandus, taimekaitse, taimetervis, sordikaitse, seeme ja paljundusmaterjal, mahepõllumajandus, geneetiliselt muundatud põllukultuuride käitlemine, väetised ja aiandustooted ehk puu- ja köögiviljad ning tuulekaera tõrjeabinõude rakendamine.

Veterinaar- ja Toiduameti vastutusvaldkonnad on toiduohutus, veterinaartegevus, söödaohutus, põllumajandusloomade aretus, turukorraldus, mahepõllumajandus, loomakaitse ning kutseline kalapüük.

Ühendameti moodustamine toob need suured valdkonnad kokku üheks tervikuks.

  • Uus amet jääb täitma kõiki seniseid Põllumajandusameti ning Veterinaar- ja Toiduameti ülesandeid ning lõviosa uue ameti funktsioonidest saab olema seotud pikema põllumajandus-toiduahela erinevate lõikudega.
  • Põllumajandus- ja Toiduamet saab jaanuaris uue kodulehe.

Ametite ühendamisel peame oluliseks, et muudatusi oleks klientide ja koostööpartnerite jaoks võimalikult vähe.

Esialgsed muudatused ametite töökorralduses, mis kliente võivad puudutada, on järgmised.

Mahepõllumajanduse ja seemne osakonnas ühendatakse mõlema asutuse tegevused mahevaldkonna järelevalves, osakonda viiakse mahekäitlejate järelevalve (praegu Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonna koosseisus).

Kalapüügi- ja turukorralduse osakonnas ühendatakse mõlema asutuse tegevus turukorralduse valdkonnas, osakonda viiakse puu- ja köögivilja turustamise järelevalve (praegu Põllumajandusameti taimetervise ja aianduse osakonnas).

Küsimustele vastuste saamiseks soovitab amet pöörduda Veterinaar- ja Toiduametis ning Põllumajandusametis oma tavapärase kontaktisiku poole või asutuse üldaadressile.

Kõik senised kontaktandmed jäävad mõneks ajaks kehtima; paralleelselt töötavad alates 1. jaanuarist 2021 ka uued meiliaadressid kujul eesnimi.perekonnanimi[@]pta.agri.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles