Erakordne aasta Tööjõukriis: pole töötajaid ja sada kandidaati kohale (1)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Enim kandideeriti põllumajanduses hooajalistele töödele, mis ei nõudnud kogemust samas valdkonnas. 
Enim kandideeriti põllumajanduses hooajalistele töödele, mis ei nõudnud kogemust samas valdkonnas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ehkki koroonakriisi tõttu tegi töötute arv tänavu tõsise hüppe, olid meie põllumajandusettevõtted ikka hädas puuduvate töökäte tõttu. Ei tule ju töötuks jäänud linnainimene kümnete kilomeetrite kaugusele maale rasket füüsilist tööd tegema ja muidu hädast välja aidanud Ukraina töölised ei pääsenud piirangute tõttu riiki.

Et hädas suuremat tuld kustutada, korraldas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda piirangute lõppedes kohe eraldi tellimuslennu Ukrainast Eestisse, et välistöötajaid siia tuua.

Eesti suurima töökuulutuste vahendaja CVKeskuse turundusjuht Henry Auväärt tõdes, et tänavu avaldati nende tööportaalis põllumajanduse valdkonnas mullusest 58 protsenti rohkem tööpakkumisi, põhiliselt otsiti hooajalisi abitöölisi. Ka töövõtjate huvi põllumajandussektori tööpakkumiste vastu oli suurem, kerkides aastaga tervelt 88 protsenti.

Ka töövõtjate huvi põllumajandussektori tööpakkumiste vastu oli suurem, kerkides aastaga tervelt 88 protsenti.

Enim kandideeriti Auväärti sõnutsi põllumajanduses hooajalistele töödele, mis ei nõudnud kogemust samas valdkonnas. Sellised tööpakkumised olid näiteks aiandustöölised, marjakorjajad, abitöölised, kus tööpakkumised ületasid ka saja kandideerija piiri.

„Võrreldes teiste valdkondadega oli huvi põllumajandusvaldkonna tööpakkumiste vastu siiski selgelt väiksem – näiteks kaubanduses ja teeninduses leidus tööpakkumisi, kus kandideerijate arv ületas isegi tuhande tööotsija piiri,” lisas Auväärt. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles