Piimatootja üritab detsembris mingitki jõulupreemiat maksta, lihaveisekasvataja maksab võlgu (1)

Silvi Lukjanov
Copy
Kui mõnes valdkonnas üritavad ettevõtjad töötajatele mingisugustki preemiat maksta, on lihaveisekasvatajate detsembrikuine ainus rõõm see, et pindalatoetuste laekudes saab võlad ära maksta.
Kui mõnes valdkonnas üritavad ettevõtjad töötajatele mingisugustki preemiat maksta, on lihaveisekasvatajate detsembrikuine ainus rõõm see, et pindalatoetuste laekudes saab võlad ära maksta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paljudel asendub tänavune varasemast kesisem jõulueelne tulemustasu hoopis kingitusega ja seegi on pigem sümboolne, kuid ettevõtja loodab, et jõulueelne meelespidamine on siiski tunnustav tähelepanuavaldus tulemusliku töö eest sel ettevõtjale erakorralisel aastal.

Kui üle saja töötajaga piimatooja Estonia OÜ üks juhtidest Ain Aasa kinnitas, et nemad tänavu jõulupreemiaid maksta ei saa, siis 30 töötajaga piimatootja Metstaguse Agro juht Teet Kallakmaa ei pea võimalikuks mitte maksta. „Jõulude ajal peab kohe kuidagi preemiat maksma, sest inimesed ootavad. Kõik teevad ju läbi aasta head tööd, kuidas sa jätad nad sellest rõõmust ilma,” sõnas Kallakmaa.

Ka Aasa teab, et pole kerge preemia maksmata jätta, sest inimesed ootavad ja eriti jõulude ajal. „Mul pole seda kerge öelda, kuid ettevõtte jaoks pole tänavu hea aeg. Sel aastal on piimatootjana päris raske hakkama saada,” sõnas ta. Seda isegi siis, kui Estonia OÜ pole oma ettevõttes rahalisi preemiaid väga praktiseerinudki. „Pigem teeme teistmoodi tunnustusettevõtmisi, nagu need olid aastaid toimunud puhkusereisid soojale maale. Kuid tänavu jäid ära needki,” lausus ta. Väikeseid kingitusi teevad nad ikka. „Midagi ikka meeleheaks teeme, näiteks lastele kommipakid. Küll me midagi välja mõtleme, päris tähelepanuta nüüd ka ei jäeta,” arutles Aasa.

Ka Teet Kallakmaa sõnutsi on nende makstav tulemustasu võib-olla väiksem kui varem, kuid ta usub, et töötajad saavad aru.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles