Kuuse võib riigimetsast koju tuua juba 1. jõulukuu päeval

maaelu.postimees.ee
Copy
Jõulukuuski tohib raiuda vaid sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada, nagu teede ja kraavide servadest, liinide ja vana metsa alt.
Jõulukuuski tohib raiuda vaid sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada, nagu teede ja kraavide servadest, liinide ja vana metsa alt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

 Teisipäeval algab taas Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) kuusekampaania „Armastan metsa ja jõulupuud“, mille raames kutsub RMK jõulukuuske koju tooma riigimetsast.

RMK andmetel tõid Eesti inimesed möödunud pühade ajal riigimetsast 9727  jõulukuuske. Kuuse toomise võimalus avanes ka mullu detsembri alguses ja siis jõudsid ka esimesed jõulupuud kodudesse.

Kõige vilkam kuuse järel käimise aeg on traditsiooniliselt vahetult enne pühi, mis mullu langes ka nädalavahetusele. Kõige rohkem osteti ühe- kuni kahemeetriseid kuuski, mis moodustasid enam kui poole ostetud kuuskedest. Üle 80 protsendi kuuseostudest tehti mobiilimaksega.

  • Kampaania kestab 31.detsembrini ning lisainfot leiab RMK kodulehelt  või mobiilirakendusest. 

Omalt poolt kinkis RMK jõulukuused kõigile asenduskodudele, kes seda soovivad. Möödunud pühade ajal viisid RMK töötajad asenduskodudesse üle 60 kuuse. Samuti ehtis riigimetsast pärit jõulupuu mitmete ühiskondlike institutsioonide ruume.

RMK pakub riigimetsast kuusetoomise võimalust alates aastast 2008. Jõulukuuskede müük pole RMK jaoks tulu teenimise viis, vaid üks võimalus inimesi ka talvel loodusesse kutsuda ning anda omapoolne panus aitamaks elus hoida kena vana kommet.

Jõulukuuski tohib raiuda vaid sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada, nagu teede ja kraavide servadest, liinide ja vana metsa alt. Õige kuusekoha leidmine ja selle eest tasumine on tehtud lihtsaks RMK kodulehel oleva kaardi ning RMK mobiilirakenduse abil. Mobiilirakendus näitab, kus asub riigimets ning võimaldab tuvastada oma asukoha ja sobiva jõulukuuse eest tasuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles