Pooled soomlastest oleks nõus loomade heaolu nimel toidu eest rohkem maksma (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Pooled Soomes elavatest inimestest oleks nõus maksma piima- ja lihatoodete eest 10% suuremat hinda, kui nad teaks, et loomi on koheldud hästi.
Pooled Soomes elavatest inimestest oleks nõus maksma piima- ja lihatoodete eest 10% suuremat hinda, kui nad teaks, et loomi on koheldud hästi. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Värske uuringu kohaselt oleks iga teine Soomes elav inimene valmis maksma piima- ja lihatoodete eest 10% kõrgemat hinda, kui see sisaldaks garantiid, et looma on koheldud hästi.

8 protsenti küsitlusele vastanutest oleks nõus maksma isegi kuni poolteist korda rohkem, kui sellega kaasneks loomade heaolugarantii, kuid veerand vastanutest ütles, et ei oleks nõus heaolumärgisega toote eest maksma rohkem kui toote eest, millel sellist garantiid pole, vahendab Yle.fi.

Soome talunike liidu päevalehe Maaseudun Tulevaisuus tellitud uuringu tulemused näitasd ka seda, et loomade heaolu küsimus on Soomes naistele olulisem kui meestele: vähem kui 20 protsenti naistest vastas, et nad ei maksaks looma heaolu tagava toote eest lisahinda. Meeste vastav näitaja oli veidi üle 30 protsendi.

Uurimisorganisatsioon Kantar TNS Agri viis uuringu läbi oktoobri alguses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles