Jahimehed kahtlevad, kas huntide suurem küttimismaht on täidetav

maaelu.postimees.ee
Copy
Hundijahiks on lumikate väga oluline.
Hundijahiks on lumikate väga oluline. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel hooajal lubab riik küttida senisest rohkem hunte. Esmaseks küttimismahuks kehtestati 140 hunti ning vajadusel võib keskkonnaamet mahtu suurendada. Jahimehed kahtlevad, kas praeguste tingimustega on sellise koguse küttimine reaalne.

Keskkonnaameti peadirektori käskkirjaga kütitakse hunte ka sel hooajal senistes ohjamispiirkondades, kuid leevendus võrreldes eelmise aastaga on see, et nende piirkondade sees pole seltsidel piiranguid, vahendab Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) koduleht.

Vaatamata leevendusele on jahimehed siiski kahtlevad, kas selliste tingimustega on võimalik selline kogus hunte küttida. “Kui on vaja kiiret ja efektiivset küttimist, peaksid piirangud olema minimaalsed. Samas tuleb silmas pidada, et hundijahiks vajalikku lumikatet ei pruugi tulla,” seisab kodulehel.

Keskkonnaamet on lubanud, et uue ja juba käivitatud ohjamiskava arutellu kaasatakse EJS senisest aktiivsemalt. Samas näitab praktika, kuidas hundiküttimisega läheb ning missuguseid leevendusi on vaja, et arvukust ohjes hoida ning et hundikahjud oleksid ühiskonnale talutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles