Maakoertele tehakse tasuta parasitoloogilist uuringut

maaelu.postimees.ee
Copy
Projektist huvitatutel palutakse arvesse võttam et uuringusse sobivatel koeral peab olema võimalus liikuda looduses.
Projektist huvitatutel palutakse arvesse võttam et uuringusse sobivatel koeral peab olema võimalus liikuda looduses. Foto: Lea Margus/

Veterinaar- ja Toidulaboratoorium pakub maapiirkondades elavate või liikuvate koerte omanikele tasuta koerte parasitoloogilist uuringut.

Tasuta analüüsi võimalus on seotud üle Euroopalise ehhinokokk-paelusside uuringu läbiviimisega. Uuringu raames registreeritakse lisaks paelussidele kõik leitud sooleparasiidid. Tasuta uuringu võimalus kestab 2021. aasta veebruari lõpuni või kuni etteantud analüüside arvu täitumiseni, vahendab EJS.

Uuringu raames analüüsitakse 200 koera väljaheiteid siseparasiitide esinemise suhtes. Projektist huvitatutel palume jälgida, et koeral peab olema võimalus liikuda looduses ning viimasest ussirohu andmisest peab olema möödas 1 kuu.

Proovid palume pakkida lekkekindlalt ning tuua esimesel võimalusel koos kaaskirjaga lähimasse VTLi laborisse või Veterinaar- ja Toiduameti piirkondlikku keskusesse. Info projekti kohta on leitav VTLi kodulehel. Proovide võtmise ning edasi saatmise kohta näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles