Korruptsioonivastane erikomisjon kutsub MES-i juhid selgitusi andma

maaelu.postimees.ee
Copy
«Koroonaviiruse nakkuskordaja Narvas on täna 801, Sillamäel kõrgemgi. Tõsine on olukord ka Kohtla-Järvel. Vaadates kaubanduskeskuseid, siis iga viies inimene, eelkõige mees, on ilma maskita,» selgitas Raik, lisades, et inimesed ei mõista alati olukorra kriitilisust.
«Koroonaviiruse nakkuskordaja Narvas on täna 801, Sillamäel kõrgemgi. Tõsine on olukord ka Kohtla-Järvel. Vaadates kaubanduskeskuseid, siis iga viies inimene, eelkõige mees, on ilma maskita,» selgitas Raik, lisades, et inimesed ei mõista alati olukorra kriitilisust. Foto: Sander Ilvest

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) kaudu koroonakriisi mõjude leevendamiseks maaettevõtjatele jagatavate laenude taotluste vastuvõtt lõppes  raha ammendumise tõttu. Laenu jagamise tingimustega pole rahul ei riigikontroll ega opositsioon.

Riigikogu opositsiooni hinnangul on laenu antud põhimõttel "kes ees, see mees", mistõttu paljud hätta sattunud maaettevõtjad abi ei saa. "Näeme juba, et tegelikult sinna sisenevad veisekasvatajad, piimahind on alla läinud ja see ei luba täna nendele enam sellist mahtu laene anda," kommenteeris riigikogu maaelukomisjoni liige, reformierakondlane Urmas Kruuse “Aktuaalsele kaamerale”.

"Kuidas saab laenu anda nendele, kellel ei ole töötajaid, kellel ei ole käivet, kellel on majandusaasta aruanded tegemata, kellel on juba pikemaaegsed võlad, mis ei ole seotud kuidagi kriisiajaga?" küsis ka riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Katri Raik.

Korruptsioonivastane erikomisjon kutsub MES-i juhid välja laenuandmise kohta selgitusi andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles