Soomlased jooksevad koolivaheajal oma puhkemajakestele tormi

maaelu.postimees.ee
Copy
Kevadest alates on Soome puhkemajad olnud nende enda elanike seas väga hinnas.
Kevadest alates on Soome puhkemajad olnud nende enda elanike seas väga hinnas. Foto: Caro / Sven Hoffmann/Caro / Sven Hoffmann

Kuigi suvemajad ja metsamajad oktoobris tavaliselt Soomes siseturiste ei meelita, siis sel kuul on huvi nende vastu olnud kaks korda suurem kui tavaliselt.

Paljud Soome õpilased alustasid esmaspäeval nädalapikkust sügisvaheaega ja kevadel seoses koroonaviirusega alguse saanud suur huvi kodumaise ja looduslähedase puhkusevõimaluste järgi ei paista seetõttu lõppevat, kirjutab Yle.fi.

«Sel suvel kasvas meie külastatavus mullusega võrreldes 40–50 protsenti ja sügisvaheaja üürid on umbes kahekordistunud,» ütles Juha-Pekka Olkkola, kes juhib rendimajutust vahendavat ettevõtet Lomarengas.

Suurem osa puhkemajakesi rentivatest klientidest on lastega pered.

Huvi metsapuhkuse vastu on üle riigi ühtlaselt jaotunud, ehkki viimase hetke broneeringute tegijad soovivad Olkkola sõnul jääda kodu lähedale.

«Kui olete valmis reisima kaugemale põhja poole, on alati midagi saadaval,» ütles ta ja lisas, et unistuste metsamajakesed napsati kiiresti ära.

Heikki Nyman ütles, et tema rannaäärne puhkemaja Kirkkonummis, umbes 30 kilomeetri kaugusel Helsingist, meelitab kohale palju peresid pealinna piirkonnast. Populaarsed on ka looduse lähedal asuvad hotellid.

Kuigi Eesti pealinn Tallinn on sügishooajal soomlaste seas tavaliselt populaarne sihtkoht, siis sel aastal pole see nii, sest reisijad ei taha pärast koju tulekut karantiinis viibida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles