Briti parlamendiliige tahab talunikele mõeldes taevalaternad keelustada

maaelu.postimees.ee
Copy
Ka Eestis on Päästeamet inimestele korduvalt südamele pannud, et taevalaternate lennutamine on ohtlik ja risustab loodust.
Ka Eestis on Päästeamet inimestele korduvalt südamele pannud, et taevalaternate lennutamine on ohtlik ja risustab loodust. Foto: MANUEL GEISSER via www.imago-images.de/imago images/Geisser

Briti parlamendi liige kutsub valitsust üles keelustama taevalaternaid, sest need reostavad loodust ja seavad ohtu talunike saagi ja eluskarja.

Praeguseks on Ühendkuningriigis juba üle 160 omavalitsuse need keelustanud, põhjenduseks oht loomadele ja keskkonnale, kirjutab FarmingUK.

Laternad on valmistatud paberist ja nende lennutamiseks kasutatakse elavat tuld. Lendu lastes võivad need kilomeetrite kaugusele triivida. Loomade heaoluga seotud probleemide kõrval on taevast alla kukkuvad laternad ka tõsine prügiallikas.

Alamkojas 1. oktoobril esinedes kordas Ida-Yorkshire'ist pärit parlamendiliige Greg Knight oma üleskutset taevalaternad ära keelata. Ta ütles, et võimaliku keelu üle on vaja parlamentaarset arutelu. "See on ohtlik õhus olev prügi, mis maandub alati kellegi teise maavaldustesse," põhjendas ta.

FarmingUK jagas selle aasta alguses Merseyside'i taluniku Olly Harrisoni videot, kes palus taevalaternate kasutamine lõpetada. Harrison leidis oma farmist põleva taevalaterna ja hoiatas, et need võivad kariloomadele kahju tekitada ja vara põlema panna. Tema sõnul võib laternate küljes olev imepeenike traat loomadele eluohtlikuks osutuda, kui loom peaks näiteks laterna ära sööma. Ta lisas, et on tõsiselt mures oma viljapõldude, kariloomade ning põhku ja puiduhaket sisaldavate kõrvalhoonete pärast.

Videot on tänaseks vaadanud üle 2 miljoni inimese ja seda on jagatud 50 000 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles