Põimunud porgandid ja ninaga kartulid lähevad raisku juba põllul

Mitmeharuline porgand.

FOTO: Liisa

Kui juba valmistoodetud toidust viskame me prügikasti umbes ühe kolmandiku, siis selles mahus pole arvestatud raisatud toitu, mis põllult kaugemale ei jõuagi.

Just seetõttu sai Tartumaal Kalda talus korjata neid saadusi, mis muidu oma välimuse tõttu müügiletile ei jõuaks, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

"Ma tean, et väga paljud kartulikasvatajad korjavad põllult ära ainult selle kartuli, mis vastab mingisugusele standardile, mis on kokku lepitud, ja ülejäänu jääb lihtsalt põllule. See on selline tootmise raiskamise pool. Iseenesest see küll komposteerub seal põllul, mis ei ole ka halb, aga toidutootmise mahtude juures on ta ikkagi kadu," selgitas Kalda talu peremees Jaanus Välja.

Põhjaeestlased saavad põneva kujuga maheköögivilju minna tasuta otsima reedel Harjumaal asuvasse Kiltsimäe tallu.

Populaarne

Tagasi üles
Back