Festival "Kino maale" pakub üheksat programmi

maaelu.postimees.ee
Copy
Nagu varasematelgi aastatel, saavad huvilised festivalil "Kino maale" võimaluse osaleda põnevates töötubades.
Nagu varasematelgi aastatel, saavad huvilised festivalil "Kino maale" võimaluse osaleda põnevates töötubades. Foto: Kino Maale

Tänavu 5.–25. oktoobrini kestev filmifestival "Kino maale" toob keeruliste aegade kiuste taas filmikunsti igas vanuses huvilistele lähedale, pakkudes üheksat programmi Saksa filmikunstist Eesti animatsioonižanri juubilaride loominguni.

Programme näeb esmakordselt lisaks kodukoha kinosaalidele ka veebis. Seekordsesse filmivalikusse kuuluvad valdavalt lühimängu-, anima- ja dokumentaalfilmid. Kokku on kavas üle 50 filmi.

Saksa filmikunsti omapära tuuakse publikuni viie programmiga. Eesti vanameistrite loomingut tutvustavad Elbert Tuganovi 100. ja Heino Parsi 95. sünniaastapäevale pühendatud programmid. Muidugi on festivalikavas ka kogumik tänapäeval toimetavate animaatorite värsketest töödest.

Festivali programme näidatakse koolides, lasteaedades, raamatukogudes, noortekeskustes, kultuuri- ja rahvamajades, muuseumites, samuti GoBusi bussides, Elroni rongides ning esmakordselt ka veebis aadressil https://kinomaale.ee/virtuaalne-kinosaal.

  • Festivali alustavad tavapäraselt lühifilmitöötoad lastele ja noortele ning 1. jalaväebrigaadi ajateenijatele koos liitlastega Suurbritanniast ja Taanist.
  • Töötubades õpitakse ja kasutatakse joonisfilmi, nukufilmi ja lamenukufilmi ja tänavu esmakordselt ka erinevaid nutitehnikaid. Kõik töötoad, mis on juba eelbroneeritud, toimuvad vahemikus 5.–7. oktoobril Tapa linnas ja on osavõtjatele tasuta. Töötube viib läbi festivali koostööpartner MTÜ Nukufilmi Lastestuudio.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles