Eesti mahetootja võitis toidu-Oscari

maaelu.postimees.ee
Copy
2019. aasta suvel võitis Piesta õunastroop Eesti talutoodete konkursil tiitli “Parim lisand 2019”. Nüüd lisandus rahvusvaheline tunnustus.
2019. aasta suvel võitis Piesta õunastroop Eesti talutoodete konkursil tiitli “Parim lisand 2019”. Nüüd lisandus rahvusvaheline tunnustus. Foto: Kristi Kuusmik-Orav

Esimese Eesti tootjana teenis Piesta Kuusikaru talu maailma kõige usaldusväärsemal toidu- ja joogikonkursil Great Taste kõrgeima auhinna. 3-tärni vääriliseks tunnistati Piesta õunastroop.

3-tärni auhind Great Taste konkursil on kõige ihaldusväärsem tunnustus toidu- ja joogimaailmas.

Tänavu oli võistlusel osalemas 106 riigi 12 777 toodet, millest vaid 1,6% ehk 205 pälvisid 3-tärni hinnangu.

“Nii kõrge tunnustus tuli meile tõeliselt suure üllatusena,” ütles Piesta Kuusikaru talu perenaine Külli Eller.

“Esitasime Piesta õunastroobi konkursile eesmärgiga saada tagasisidet ja professionaalide hinnangut oma tootele. Väga südantsoojendav oli kuulda oma klientide reaktsioone, mis pigem kiidavad sealse žürii taset, et nad hea asja ära tundsid.”

Eesti ettevõtetest on Great Taste konkursil varem edu saavutanud Nordic Honey, kelle üks toode võitis 2019. aastal 2-tärni ja kaks toodet 1-tärni auhinna. Sel aastal oli lisaks Piesta Kuusikaru talule konkursil edukas Chocolala, mis võitis kokku kuus 1- ja 2-tärni auhinda ning Punch Drinks ühe 1-tärni tootega.

  • Great Taste konkursi professionaalidest koosnevasse žüriisse kuuluvad traditsiooniliselt toidukriitikud, peakokad, restoranipidajad, jne.
  • Nende hulgas olid sel aastal näiteks toiduraamatute autor Melissa Hemsley, tunnustatud Hispaania kokk José Pizarro ja taimetoidu eestkõneleja Anna Jones.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles