Maamess peibutab Motoshow’l moodsa tehnikaga

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Prosilva S3 harvesteri esitletakse Eestis esmakordselt.
Prosilva S3 harvesteri esitletakse Eestis esmakordselt. Foto: tootja

Esmakordselt saab auto- ja tehnikanäitusel Motoshow uudistada ka traktoreid, metsamasinaid, laadureid ning muud maa- ja metsatehnikat.

Motoshow projektijuhi Henrik Urbeli sõnul proovivad korraldajad igal aastal mõnes valdkonnas näitust laiendada.

„Varem oleme sõiduautode ja tarbesõidukite kõrval esitlenud näiteks pääste eritehnikat ja liitlasvägede sõjamasinaid, tänavune eriline aasta annab põhjust just Maamessi teemavaldkondi juurde liita,” viitas ta kevadel eriolukorra tõttu ärajäänud Maamessile.

Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli sõnul on nende ekspositsioonialal samuti oma missioon täita: tekitada huvi maaelu ja seal töötamise vastu.

„Eeskätt oleme vaadanud välja masinaid, mis on saanud disainiauhindu ja paistavad silma oma väljanägemisega,” ütles ta. Näitusel näeb näiteks traktorit Case IH Vestrum, harvesteri Prosilva S3 ja kombaini Sampo Rosenlew Comia C12.

Motoshow "Maamess esitleb" alal tuleb esmaesitlusele “Aasta masin 2019” auhinnaga tunnustatud Case IH kõige uuem traktoriseeria Vestrum 100-140 hj.
Motoshow "Maamess esitleb" alal tuleb esmaesitlusele “Aasta masin 2019” auhinnaga tunnustatud Case IH kõige uuem traktoriseeria Vestrum 100-140 hj. Foto: tootja

Neile, kes põllumajandus- või metsandusvaldkonnaga kokku ei puutu, võib olla üllatus, et tehnika pakub töökeskkonda, mis on moodsam ja mugavam kui tänapäevane sõiduauto. „Kui põllutöömasinaid näidatakse põllumeeste üritusel, teatakse juba, mida oodata, aga Motoshow’l käib inimesi, kes puutuvad põllumajandustehnikaga vähem kokku. Kui nad näevad ägedaid metsatöömasinaid, traktoreid, äkki neist käib läbi sähvakas: miks mitte ka ise nendega töötada?” sõnastas Kikkul.

 Kui nad näevad ägedaid metsatöömasinaid, traktoreid, äkki neist käib läbi sähvakas: miks mitte ka ise nendega töötada?

Ta lisas, et kindlasti on alal avastamist ka spetsialistidel, sest eksponeeritud on tehnika viimane sõna.

Motoshow toimub Tartu Näituste messikeskuses 2.–4. oktoobrini. Maamessile on põhjust sammud seada aga järgmise aasta 15.–17. aprillil.

A.Tammel on käesolevast aastast Sampo Rosenlew kombainide ametlik maaletooja ja Comia C12 kombainiga saab tutvuda ka Maamessi-expo alal.
A.Tammel on käesolevast aastast Sampo Rosenlew kombainide ametlik maaletooja ja Comia C12 kombainiga saab tutvuda ka Maamessi-expo alal. Foto: tootja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles