Autojuhid on uudse metsloomade teeületusala hästi vastu võtnud

maaelu.postimees.ee
Copy
Teed jälgivad radarid annavad looma lähenedes muutteabega märkidega autojuhttidele vastava hoiatuse ja kohustavad piirkiirust vähendama
Teed jälgivad radarid annavad looma lähenedes muutteabega märkidega autojuhttidele vastava hoiatuse ja kohustavad piirkiirust vähendama Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmisel kuul lõplikult valmiv Kose-Võõbu neljarajaline teelõik on täies ulatuses tarastatud. Metsloomade teeületusteks on kolm ökodukti ja esimest korda Eestis ka kolm metsloomade teeületusala, kuhu on paigaldatud automaatne suuri ulukeid tuvastav süsteem.

Teed jälgivad radarid annavad looma lähenedes muutteabega märkidega autojuhttidele vastava hoiatuse ja kohustavad piirkiirust vähendama. Sarnast süsteemi kasutatakse Kanadas ja seal on see ennast igati õigustanud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Avamisjärgne aeg on näidanud, et selles mõttes need ületuskohad nii-öelda töötavad väga hästi, et kohe algusest peale on loomad need väga omaks võtnud, praktiliselt iga öö toimub seal erinevate loomade ületamisi," ütles maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles