Nädalavahetusel selgub uus sibulapirukameister

maaelu.postimees.ee
Copy
Mullu küpsetas parima piruka Natalja Rästas. Ta on aasta jooksul saanud palju uusi pirukaarmastajatest kliente, kes on seda spetsiaalselt Kolkjasse maitsma sõitnud.
Mullu küpsetas parima piruka Natalja Rästas. Ta on aasta jooksul saanud palju uusi pirukaarmastajatest kliente, kes on seda spetsiaalselt Kolkjasse maitsma sõitnud. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Peipsi ääres toimb 12. septembril viiendat korda Sibulatee puhvetite päev, mille raames valitakse Sibulatee piirkonna parim sibulapirukameister, kes terve järgneva aasta austavat nimetust kannab.

Parimat sibulapirukameistrit valitakse Sibulateel teist korda. Eelmisel aastal oli žürii ees ligi kakskümmend pirukat, mille põhiliseks komponendiks oli kohalik kuulus peipsi sibul. Põnevas lõpuheitluses selgus parim pirukas, mille küpsetas Natalja Rästas.

Aasta jooksul on Natalja tiitli toel saanud palju uusi pirukaarmastajatest kliente, kes on seda spetsiaalselt Kolkjasse maitsma sõitnud. Sel aastal on Natalja oma perega avamas ka ametlikku puhvetit, seega saavad puhvetite päeva külalised proovida eelmise aasta parima meistri sibulapirukaid. 

Augustis ja septembris on Varnja, Kasepää ja Kolkja külatänavad palistatud sibulamüüjatega. 

Sibulateelised jätkavad samuti traditsiooniga anda välja pilkupüüdvaima sibulamüüja aumärk. Augustis ja septembris on Varnja, Kasepää ja Kolkja külatänavad palistatud sibulamüüjatega.

Iga aastaga on ka väljapanekud järjest uhkemaks läinud, seetõttu on Sibulatee ettevõtjad otsustanud hea sõnaga ja aumärgiga toetada silmapaistvama väljapanekuga kohalikku kauplejat. Pilkupüüdvaim sibulamüüja selgub samuti 12.septembril. 

Sibulatee puhvetite päeva ootavad pikisilmi kõik kakskümmend puhvetipidajat – soov pakkuda oma parimate retseptide järgi valmistatud toite ning näidata piirkonna kultuuri ja tavasid külalistele on suur. Puhvetite hulgas on külalistele nii vanu häid tuttavaid kui uusi ja väga huvitavaid. Puhvetid paiknevad kogu Sibulatee piirkonnas ning on avatud kella kümnest kella kuueni õhtul. 

Parim sibulapirukameister selgub 12.septembril kella 12 ajal Peipsimaa Külastuskeskuses Kolkjas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles