Pereülikool viib teadust avastama nii metsa kui farmi

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhani Püttsepp
Juhani Püttsepp Foto: Lauri Kulpsoo

Koos uue õppeaastaga alustab tööd ka Eesti Maaülikooli pereülikool, kuhu nagu nimigi ütleb, on oodatud perekonnad koos lastega. Programm pakub põnevaid väljasõite ja avastamisrõõmu nii lastele kui vanematele ning õppevorm pole nii ametlik kui ülikoolis tavaliselt.

Pereülikooli esimene tund on kavas 19. septembril ning selleks on õppepäev rabas Alam-Pedja looduskaitsealal. Retke juhib maaülikooli loodusteaduste kooli eestvedaja Juhani Püttsepp, kes lubas, et vastamata ei jää ükski küsimus ja tundmatuks ei osutu ükski taim, vahendab maaülikooli koduleht.

Maksimaalselt saab osaleda 30 inimest, mistõttu on tark end aegsasti kirja panna pereülikooli veebilehel.

Lisaks on kavas neli kursust, mis räägivad toidust, elust farmis, hiitest ja eestlaste uskumustest ning tutvust tehakse ka Võrtsjärve kaladega. Järgmine õpperetk tuleb oktoobris, seejärel jätkub hooaeg aprillis. Korraldajad otsustasid viia Pereülikooli kursused soojemale ajale, et väljasõidud oleksid osalejatele mugavamad.

Nagu öeldud, on osalejate arvule seatud piirangud. Seetõttu tasub huvilistel end Pereülikooli veebilehel aegsasti kirja panna. Kursustel osalemine on tasuta. Pereülikool toimumist toetavad Eesti Teadusagentuur, Haridus- ja Teadusministeerium ning Eesti Maaülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles