Pühapaigad ootavad taas pildistajaid

maaelu.postimees.ee
Copy
2019. aasta rahvusvahelise hiite konkursi võidupilt jäädvustati soome-ugri tänavuses kultuuripealinnas Marimaal Mokri rajooni Untšo küla Mer Oto hiies sügispalvuse ajal.
2019. aasta rahvusvahelise hiite konkursi võidupilt jäädvustati soome-ugri tänavuses kultuuripealinnas Marimaal Mokri rajooni Untšo küla Mer Oto hiies sügispalvuse ajal. Foto: Aleksei Nasõrov/Maavald.ee

Alganud 13. rahvusvahelisele hiite kuvavõistlusele oodatakse fotosid hiitest ja teistest looduslikest pühapaikadest.

13. korda toimuva võistluse teema on looduslikud pühapaigad, nagu näiteks hiied, pühad mäed, puud, kivid, veekogud ja muud looduspaigad, teatas võistluse korraldaja. Oodatud on nii Eestis kui ka mujal maailmas jäädvustatud  ülesvõtted.

Hõimurahvastele mõeldes toimub võistlus tänavu lisaks eesti keelele ka vene ja soome keeles.

Võistluse peaauhind on 1000 eurot, hõimurahvaste auhind 300 eurot ja kuni 16-aastaste auhind 200 eurot. Lisaks jagatakse eriauhind.

Uuendusena saab tänavu võistlusele saata ka kuni pooleteise minuti pikkuseid videoid. Fotosid ja videoid saab võistluse leheküljel üles laadida kuni 15. oktoobrini. 

Võistluse eesmärk on väärtustada põliste väepaikade kultuuri- ja looduspärandit, jäädvustada nende seisund ning suunata inimesi pühasid paiku külastama ja hoidma.

Eestis on teada ligikaudu 800 suuremat maa-ala hõlmavat hiiepaika, mitu tuhat püha kivi, puud ja veekogu ning sadu ristipuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles