Amet hoiatab: postkasti võivad jõuda kahtlased seemnepakid

maaelu.postimees.ee
Copy
Mitmete riikide kodanikud on viimasel ajal saanud Hiinast, Singapurist, Taiwanist ja Malaisiast pakke seemnetega. Fotol Ameerika Ühendriikide kodanikule saadetud seemned, millest ta kohalikku ametit teavitas.
Mitmete riikide kodanikud on viimasel ajal saanud Hiinast, Singapurist, Taiwanist ja Malaisiast pakke seemnetega. Fotol Ameerika Ühendriikide kodanikule saadetud seemned, millest ta kohalikku ametit teavitas. Foto: Handout ./via REUTERS

Põllumajandusamet palub teada anda, kui keegi on saanud posti teel seemneid, mida ta tegelikult tellinud pole. Selliseid kahtlasi saadetisi on saanud mitme riigi elanikud.

Amet palub kõikidel, kes saavad pakke seemnetega, mida nad pole tellinud, anda sellest teada põllumajandusametile e-posti teel taimetervis@pma.agri.ee ja võimalusel saata saadetisest foto.

Saabunud seemned tuleks põletades hävitada, sest need võivad olla saastunud ohtlike taimekahjustajatega ning olla ohuks Eesti loodusele.

Mitme riigi (Prantsusmaa, Saksamaa, Holland, Iirimaa, Suurbritannia, Ameerika Ühendriigid) kodanikud on viimasel ajal saanud Hiinast, Singapurist, Taiwanist ja Malaisiast seemnesaadetisi, mida nad pole tellinud ja millega pole kaasas lähteriigi riikliku taimeterviseteenistuse nõuetele vastavust tõendavat dokumenti ehk fütosanitaarsertifikaati.

Kõik Eestisse kolmandatest riikidest saabuvad seemned peavad piiril läbima taimetervise kontrolli ja neil peab kaasas olema fütosanitaarsertifikaat. Selle sertifikaadiga on Eestisse lubatud importida ainult nendest riikidest, mille kontrollisüsteem on tunnistatud Euroopa Liiduga samaväärseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles