175-kilomeetrine toidutänav ootab nädalavahetusel hea toidu sõpru

maaelu.postimees.ee
Copy
Nädalavahetusel pakutakse Peipsi kallastel kõike paremat, mis kohalikust toormest valmistada saab - nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aktsendiga valmistatud roogasid.
Nädalavahetusel pakutakse Peipsi kallastel kõike paremat, mis kohalikust toormest valmistada saab - nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aktsendiga valmistatud roogasid. Foto: Ülle Jukk

Laupäeval ja pühapäeval avab oma uksed 175-kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel 42 pop-up restorani. 

Pakutakse kõike paremat, mis kohalikust toormest valmistada saab, nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aktsendiga valmistatud roogasid.

Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa ja põllusaadused ning kõigest sellest valmistavad 42 pop-up restorani Vasknarvast Saaboldani oma parimaid toite. Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsiäärsetest lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab.

Sel aastal on aktiivsemalt kaasa löömas ka kohalikud noored. Kavastus avatakse retro resto, Lemmakus toimetavad noored annetavad kogu oma teenitud tulu Eesti Loomakaitse Seltsile ning lodjamadruste abiga jõuavad külastajateni kohalikud erinevad käsitööburgerid.

  • Pop-up restoranid on avatud 22. augustil kell 11-21 ja 23. augustil kell 11-17.
  • Festivali korraldab Peipsi Toit võrgustik koostöös Jõgevamaa Maitsed ja Kääpa OTT võrgustikega ning abikäe on ulatanud Luunja vald, Mustvee vald, Tartu vald.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles