Pärnus toimub taimelaat

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Istikumüüjad sättisid juba eile õhtul oma kaubavalikut Pärnu Vallikääru aasale paika.
Istikumüüjad sättisid juba eile õhtul oma kaubavalikut Pärnu Vallikääru aasale paika. Foto: Pärnu Taimelaat

Täna-homme toimub Pärnus Vallikääru aasal taimelaat, kus oma kaupa pakkumas sadakond müüjat Eestist, Lätist ja Leedust.

Laada üks korraldajatest Piret Kukk seletas, et tavalist toimuvad taimelaadad Pärnus kevadel ja sügisel, aga kevadlaat jäi eriolukorra piirangute tõttu ära ja teise laadaga päris sügisesse nad jääda ei tahtnud ning loodavad, et ilus suvine aeg on inimeste tervist silmas pidades sobivaim.

Kuna praegu on aedades püsilillede õitsemise kõrghetk, on ka taimelaadal eriti rikkalik valik püsililli nii meie kui lõunanaabrite kasvatajatelt. Võrreldes kevadega on nüüd eriti hea otsida oma aeda mõnd endale veel tundmatut taime, sest praegu saab näha istikuid õitsemas. Palju on laadal ka erinevaid hortensiaid - vaadake, millised õied teile meeldivad ja ongi kergem selles rikkalikus sordivalikus otsus langetada.

Kes hädas selle suve kurikuulsa „superstaari” lusitaania teeteoga, võib tulla laadale uurima, mida kujutab endast äsja turule tulnud OÜ Lusitaania taimetõrjevahend, mis pidavat need aplad õgijad mõne hetkega teise ilma saatma.

Kuna järjest enam ongi teemaks kõikvõimalikud uued taimehaigused ja -kahjustajad, on laadal oma esindusega kohal ka Põllumajandusamet, et anda nõu istikute ja lillede ostjatele ning rääkida taimekahjustajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles