Rääbisefestival kutsub kalasõpru sel laupäeval Kasepääle

maaelu.postimees.ee
Copy
Suur toidupidu Kasepääl – rääbisefestival.
Suur toidupidu Kasepääl – rääbisefestival. Foto: Ülle Jukk

Laupäeval, 18. juulil toimub Kasepää laululaval ja staadionil suur rääbise söömise praasnik.

Aastaid on Peipsi järve kalavarudes olnud suur rääbiseauk, mis nüüd paaril viimasel aastal on hakanud jõudsalt täituma ning seda head ja maitsvat kala on olnud võimalik püüda nii piisavalt, et inimesed võiksid seda taas nautima hakata.

Selleks, et inimestele meelde tuletada, mis kala see õieti on ja kuidas ta siis ikkagi maitseb, kutsuvad Peipsimaa Kogukonnaköök ja Peipsi Toit võrgustik kõiki huvitatuid laupäeval, 18. juulil kogunema Kasepääle Jõgevamaal. Festivali ajal näitavad parimad rääbisekokad tasuta õpitubades seda kõike, mis rääbisest teha saab ja kuidas see ka maitseb.

Festivalialal on avatud ka Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse.

Lastele pakuvad tegevusi Tartu loodusmaja kalaõpe, Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi õngeõpe ning kohal on ka miniloomaaed koos ponisõiduga. Avatud on Peipsimaa Muuseum. Söömispidu  toimub kell 10-17 ja päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome.

Pidu korraldab Peipsi Toit võrgustik koostöös Leader Eesti, Jõgevamaa Koostöökoda, Mustvee Vallavalitsus, Kalanduse teabekeskus, Kääpa OTT, Peipsi Romantika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles