Tartu avalikku linnaaeda tulevad söödavad hekid ja pitsaahi

maaelu.postimees.ee
Copy
Muu hulgas ootavad Emajõe aias külastajaid toidusalu, söödavad hekid, kasvuhoone, pitsaahi, taimede õpperada ja palju muud.
Muu hulgas ootavad Emajõe aias külastajaid toidusalu, söödavad hekid, kasvuhoone, pitsaahi, taimede õpperada ja palju muud. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linn sõlmib üürilepingu MTÜ-ga Majakas, kes rajab suvel valmiva Lodjakoja taha avatud linnaaia Emajõe aed.

Avalik linnaaed kujundatakse ühiseks linnaruumiks, kus tegeletakse kohaliku toidu kasvatamisega ning viiakse läbi erinevaid õppepäevi ja üritusi. Linnaaeda on oodatud kõik külalised, vabatahtlikud, kogukonnaaednikud ja toetajad.

"Linnaaiad toovad linlasi kokku, kasvatades kogukonnatunnet ja rikastades nõnda meie ühist keskkonda uute sotsiaalsete ja ökoloogiliste väärtustega. Loodame, et linlased leiavad aias toimetamisest rõõmu ja isekasvatatud maitsev jõuab sealt nii mõnelegi toidulauale," ütles abilinnapea Gea Kangilaski. 

Kogukonna- ja linnaaiandus pakub linlastele uusi võimalusi tegeleda aiandusega linnakeskkonnas. Ettevõtmise eesmärk on kutsuda linlasi ühisele tegevusele, edendada säästva arengu põhimõtteid ning uut tüüpi avalike alade toimimist. Aias saab välja töötada ja katsetada erinevaid keskkonnasõbralikke lahendusi.

Muu hulgas ootavad aia külastajaid toidusalu, söödavad hekid, kasvuhoone, pitsaahi, taimede õpperada ja palju muud. Lisaks saab osaleda talgutel, koolitustel või korraldada ise aias keskkonnasõbralikke üritusi. Emajõe linnaaia algatajate soov on luua mõnus loodusilmeline koht, kus saab nautida õuesolemist, praktiseerida kodanike ja organisatsioonide head koostööd ning austust looduse vastu. 

Loodame, et linlased leiavad aias toimetamisest rõõmu ja isekasvatatud maitsev jõuab sealt nii mõnelegi toidulauale
  • Emajõe aed hakkab paiknema suve lõpus valmiva Lodjakoja kompleksi taga 2700 ruutmeetril. Ala plaanitakse külastajatele avada 2021. aasta kevadel.
  • Juba tänavu augustis toimuvad suuremad avalikud infoõhtud, talgud ja muud üritused, täpsemat infot saab Emajõe aia Facebooki lehel.
  • 8. augustil on Emajõe aia meeskond Tartu Keskpargis linnalooduse päeval, kus tutvustab aia visiooni ja seda, kuidas igaüks Emajõe aias osaleda saab.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles