Tormi ajal vaadake, et batuudid akendesse ei lendaks

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Kindlutusfirmade viimaste aastate praktika näitab, et lendu tõusnud batuudid on väga sagedased tormikahjude põhjustajad.
Kindlutusfirmade viimaste aastate praktika näitab, et lendu tõusnud batuudid on väga sagedased tormikahjude põhjustajad. Foto: Arvo Meeks

Täna hommikul tugevnenud tuul on juba omajagu koduaia batuute kohalt minema lennutanud. Kindlutusfirmade viimaste aastate praktika näitab, et batuutidest on saanud väga sagedased tormikahjude põhjustajad.

Lendu tõusnud batuudid lõhuvad maja fassaadi, aknaid, aeda, aga ka aiapaviljone. Eriti hull, kui batuut naabri hoovile kahju tegema veereb.

Batuudi poolt majale tekitatud kahju on üldjuhul küll kindlustusjuhtum, kuid mõni kindlustaja nõuab, et batuut oleks maasse ankurdatud. Kui te batuuti maa külge tugevalt kinnitada ei saa, siis vedage see võimalikult tuulevarjulisse kohta.

Kahju ennetamiseks tuleks kiiresti kontrollida, ega koduaias pole ka teisi lahtiseid esemeid, mis võiksid tugeva tuulega lendu tõusta ning hooneid ja muud vara kahjustada. Samuti vaadake üle, et kõik uksed ja aknad on kindalt kinni, sest kahjujuhtumid, kus tuul on lõhkunud praokil ukse või aknast sisse tulnud vesi rikkunud mööbli või siseviimistluse, pole tormide korral üldse harvad.

Kinni pange ka kasvuhoonete uksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles