Ministeerium teeb esimesed kokkuvõtted maasikakahjudest juuli lõpuks

maaelu.postimees.ee
Copy
Maaeluminister Arvo Aller rõhutas, et oluline on välja selgitada, kas kahjud tulenevalt otseselt võõrtööjõu riiki pääsemise piiramisest.
Maaeluminister Arvo Aller rõhutas, et oluline on välja selgitada, kas kahjud tulenevalt otseselt võõrtööjõu riiki pääsemise piiramisest. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maaeluminister Arvo Alleri sõnul töötab maaeluministeerium välja metoodikat maasikakasvatajatele korjamata saagist tuleneva kahju hindamiseks. 

Aller ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et külastas nädalal algul maasikakasvatajaid ja kinnitas, et marjad tõesti hallitavad. "Maasikad on ka eelnevatel aastatel hallitanud, on üle-eelmisel aastal hallitanud," nentis minister. 

Alleri sõnul hakkab ministeerium välja selgitama meetodit hindamaks kas, kus ja millest on maasikakasvatajatele tekkinud kahju. "Metoodika väljatöötamine käib ja sellega tegeleme," ütles Aller. 

Maasikakasvatajad on korjehooaja algusest kurtnud koroonapuhangu tõttu hooajatööliste sisserände piiramisest tuleneva töökäte puudumise ning soovinud erandkorras põllutööliste Eestisse lubamist.

Alleri ütles ERR-ile, et esmajoones on oluline selgitada välja, kas kahjud tulenevalt otseselt võõrtööjõu riiki pääsemise piiramisest. Esimesed kokkuvõtted tehakse juuli lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles