Peipsi järve sadamad ootavad kaheksa päeva vältavale festivalile

BNS
Copy
Hansalodi «Jõmmu»
Hansalodi «Jõmmu» Foto: Emajõe lodjaselts

Juba viiendat aastat järjest leiab juuli keskel Peipsi järve sadamates aset Järvefestival, mis toob kokku nii kohaliku kogukonna kui Peipsimaa külalised ning tutvustab Peipsi piirkonna kultuuripärandit.

Järvefestival toimub laupäevast 18. juulini, mil kultuurilastiga laevad saabuvad kaheksa päeva vältel iga päev uude sadamasse, kus toimuvad Peipsimaa kultuuripärandit tutvustavad õpitoad ning laadad, müüakse kohalikku toodangut ning festivalipäevad saadab õhtusse kohalik kultuuriprogramm ja sarnaselt eelmistele aastatele lõpetab festivali päeva folkbänd.

Festivali peakorraldaja Kadi Ploomi sõnul on tänavuse festivali fookuses Peipsi kala ja seetõttu on igas sadamas Peipsi kalatoitude õpituba, kus erinevad meistrid õpetavad huvilistele, kuidas kala fileerida, uhhaad keeta ja teisi põnevaid nippe, mil moel Peipsi kalast maitsvaid toite valmistada.

„Peipsi köök on väga põnev ja igal kohal on omad toiduvalmistamise nipid, millest tänavusel festivalil on võimalik saada ka hea ülevaade,“ lisas ta.

Järvefestivali laadad on aga oodatud sündmused nii kohalikele inimestele kui ka festivali külalistele. „Meil on väikeettevõtjad, kes võtavad Järvefestivali ajaks suisa puhkuse, et tulla oma toodangut müüma, sest nende jaoks on oluline festivalimelu ning vanade tuttavatega kohtumine,“ lisas Kadi Ploom.

„Järvefestivali võiks iseloomustada sõnapaariga intiimne kulgemine ja ka tänavu ootame endaga kaasa kulgema neid, kes soovivad enese jaoks avastada Eesti üht põnevamat piirkonda,“ ütles festivali korraldaja. 

Festival liigub kultuuri koormaga sadamast sadamasse saate laevastikuga ja ka tänavu saavad huvilised laevastikuga liituda. Laevastikku juhib traditsiooniliselt lodi Jõmmu, kuhu on võimalik samuti pileteid osta ja mis pakub harukordset võimalust seilata Peipsi järvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles