Maaelukomisjoni aseesimees soovib tööjõukriisi tõttu kokku kutsuda erakorralise istungi (2)

BNS
Copy
Urmas Kruuse.
Urmas Kruuse. Foto: Toni Läänsalu

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Urmas Kruuse tegi ettepaneku kutsuda esmaspäevaks kokku komisjoni erakorraline istung, et arutada põllumajandust ähvardava tööjõukriisi lahendusi.

“Me teame, et valitsuse lubatud leevendust põllumajandussektorile 1. juulil tegelikult ei tulnud. Esimesed maasikapõllud on juba hävinenud, sest Eestis ei ole leida piisavalt inimesi, kes põllumeestele appi tuleksid,” ütles Kruuse Reformierakonna pressiesindaja teatel.

Ta viitas põllumajandussektori esindajate sõnadele, et ka mitmetes järgmistes valdkondades nagu näiteks aiandus ja piimandus on peatselt käes olukord, kus töötajaid enam ei jätku.

“Valitsus pole lahenduste otsimiseks midagi ette võtnud. Selles olukorras tuleks maaelukomisjonil läbi mõelda kõik võimalikud lahendused, näiteks valistööjõu sisse toomine kolmandatest riikidest hooajatöötajate erandi alusel, mida on lubanud ka Euroopa komisjon,“ ütles Kruuse.

Kruuse tegi ettepaneku kutsuda maaelukomisjoni esmaspäeval kell 10 toimuvale istungile ka maaeluminister ning põllumeeste esindusorganisatsioonid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles