Kuidas linnud kirssidest ja maasikatest eemal hoida?

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Kui siduda kirsipuule CD-plaate ja helkivaid linte, siis mõne aja pelgavad linnud sinna tulla, paari päevaga siiski harjuvad ja tuleb uus nipp välja mõelda.
Kui siduda kirsipuule CD-plaate ja helkivaid linte, siis mõne aja pelgavad linnud sinna tulla, paari päevaga siiski harjuvad ja tuleb uus nipp välja mõelda. Foto: Riina Martinson

Peenral valmivad maasikad ja puu otsas punetavad kirsid meelitavad kohale linnuparved. Kui oma magusat saaki lindudega jagada ei taha, tuleb kiiresti midagi ette võtta.

Kuna mullu jäime oma noore murelipuu saagist peaaegu ilma, siis nüüd otsisime kapist välja vanad CD-plaadid ja riputasime need puu otsa. Kaks päeva oli justkui rahu, aga täna hommikuks olid linnud aru saanud, et neid helkivaid plaate kartma ei pea ja esimesed julged taas puu otsast punaseid vilju nokkimas.

Nüüd otsisime välja vanad krõpsu- ja kohvipakid ning lõikasime neist ringiratast pikad helkivad ribad ja sidusime puule. Õnneks on tuul tugev ja ribad lendlevad ning sahisevad hoogsalt. Ka maasikate vahele sidusime keppide otsa helkivaid linte lendlema Ehk on nüüd paar päeva taas rahu ja selle ajaga jõuab enamus saagist valmida ja laste kõhtu.

Homses Maa Elus kirjutame lähemalt, kuidas oma saaki ja isegi elumaja fassaadi lindude eest kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles