Saaremaa aiad pakuvad pühapäeval lille- ja pannkoogilöhna

maaelu.postimees.ee
Copy
Fööniksi aed Saaremaal.
Fööniksi aed Saaremaal. Foto: Erakogu.

Saaremaa Kodukant ootab kõiki pühapäeval, 5. juulil üritusele “Saarte avatud aiad” tutvuma saare kaunite aedade ja nende loojatega. Kella 10–18 avavad üheksa Saaremaa ja Muhu aeda külalistele oma väravad.

Avatud aedade päev toimub juba kaheksandat korda. “Lisaks aiailule saab kodukohvikutes nautida saare maitseid, imetleda kaunist käsitööd ja lapsed saavad rõõmustada koduloomade üle. Ent saab tutvuda ka Saaremaal pakutavate puhkamisvõimalustega, sest tänavuse suvepuhkuse veedab suur osa inimesi ikka ju kodumaal, ” rääkis Saaremaa Kodukandi koordinaator Reet Viira.

Tema sõnul jagub nii avastamisrõõmu päris uutest osalejatest, kui saab taas külastada paiku, mida saatnud publikuhuvi ajast aega. “Näiteks avab oma uksed üleriigilise heakorrakonkursi “Eesti kaunis kodu ” laureaat Jelene Sakeli ja Anti Ranna Fööniksi aed Ariste külas Jaagu talus, samuti 7 tuule aed ja Jüri-Jaani talustuudio Lõetsa külas, kus valmivad põnevad kunstiprojektid, ” tutvustas ta.

Veel ootavad 5. juulil külalisi näiteks Arusaadu arboreetum, kus leidub 700 erinevat liiki või sorti puid ja põõsaid, avatud on ka kodukohvik, ja Levalõpme külas Uisu talus asuvas Portselaniaias saab uudistada maalitud portselani ja nautida kodukohvikut.

Arusaadu arboreetum, kus leidub 700 erinevat liiki või sorti puid ja põõsaid
Arusaadu arboreetum, kus leidub 700 erinevat liiki või sorti puid ja põõsaid Foto: Erakogu
Kui on soov saada osa pannkoogilöhnalistest ja maasikamaitselistest kodustest saare pärlitest, seadke aga sammud Saaremaa eri kantidesse, Muhumaa on kohe suurelt teelt lahti.

Ainulaadse Saaremaa kadakasiirupi tootja Kadakakoda avab külastajaile aiapäeva raames samuti uksed ning nautida saab ka Orbu talu aiailu.

Kohvikusse ja Liliani lilleaeda oodatakse Karala külas Mardi talus, samuti ootab aiapäeval külalisi kodukohvikuga Kurisoo taluaed Kõrkküla külas.

“Uudisena saab saab aga tänavu tutvuda saare ühe kauni vaatamisväärsuse, Meelase pukktuulikuga koos Meela talu avara õuega, lisaks veel Mäeltse talu Roosiaiaga, kuhu perenaine on kokku kogunud üle 150 erineva roosi, mis on just nüüd kenasti end lille löönud,“ rääkis Reet Viira.

“Kui on soov saada osa pannkoogilöhnalistest ja maasikamaitselistest kodustest saare pärlitest, seadke aga sammud Saaremaa eri kantidesse, Muhumaa on kohe suurelt teelt lahti. Tulge aga saarele, sest meitel oo aega te jaoks! Laine loksub randa ja päike töuseb merest ja öhtud oo meil sumedad,“ kutsub Reet Viira.

“Ega paremat pole kuskil kui suisel aal Saaremaal ja neh koa Muhumaal. Oleme oma väravad lausa valla löönud ja lipud varda heisanud ning ootame külalisi!“

Meelase tuulik.
Meelase tuulik. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles