Nipp: nii toimetades püsib pojeng vaasis ilus vähemalt nädala

maaelu.postimees.ee
Copy
Kui pojengi õienupp on vahukommi pehmusega, siis on kõige õigem hetk lõigata pojengi vars alt ära ja siis ta püsib vaasis nädal kuni kaks.
Kui pojengi õienupp on vahukommi pehmusega, siis on kõige õigem hetk lõigata pojengi vars alt ära ja siis ta püsib vaasis nädal kuni kaks. Foto: Sille Annuk

Kolm aastat on vaeva nähtud Saaremaa puukooli loomiseks ja sel aastal saabki esimest korda seal 48 erineva pojengisordi ilu näha ja lõhna tunda.

Kuigi festival peaks muutuma igaaastaseks traditsiooniks, vahendas "Aktuaalne kaamera", siis kindlaid kuupäevi festivali alguse ja lõpu kohta kunagi ette ei saa öelda, vaid see sõltub Saaremaa puukooli juhataja Rain Arro sõnul sellest, kuidas pojengid õitsema lähevad.

Arro jagas ka nippe pojengide kohta: “Kui te soovite pojengi endale vaasi panema hakata, siis tuleb ta lõigata õiges staadiumis, peab katsuma õiepunga nuppu. Kui see nupp on vahukommi pehmusega, siis on kõige õigem hetk lõigata pojengi vars alt ära ja siis ta püsib vaasis nädal kuni kaks," selgitas Arro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles