Moosimaasikate ostuga ei tasu sel aastal venitada (4)

maaelu.postimees.ee
Copy
Kuumalaine jätlkudes valmivad kõik maasikad korraga ja hooaeg jääb lühikeseks, nii et hoidistamiseks mõeldud marjade ostmisega venitama ei peaks.
Kuumalaine jätlkudes valmivad kõik maasikad korraga ja hooaeg jääb lühikeseks, nii et hoidistamiseks mõeldud marjade ostmisega venitama ei peaks. Foto: BJÖRN LINDBERG/BILDHUSET

Sel aastal on maasikate kõrghooaega oodata kohe pärast jaanipäeva. Jahe maikuu lükkas tippaja 2-3 nädalat edasi. Maasikakasvatajajet sõnul võib kodumaine maasikasaak jääda lühiajaliseks.

Elvas maasikaid kasvatav Kadri Nebokat ütles ERR-ile antud kommentaaris, et esimesed avamaamaasikad on valmimas. “Kui see soojalaine sedaviisi jätkub, siis ilmselt tuleb korraga palju marju ja lühike hooaeg,” sõnas ta.

Moosimaasikate ostuga soovitab Nebokat aga mitte venitada ja juuni lõpus-juuli alguses marjad selleks ära osta. “Ei tasu hiljaks jääda. Väga kuum on, mari valmib korraga, see tähendab seda, et kiiresti tuleb, kiiresti läheb,” sõnas ta.

Kui esimesed selle hooaja kodumaised maasikad maksid 15 eurot kilo, siis milliseks kujuneb hind kõrghooajal, sõltub ilmast, nõudlusest ja kasvatajate sõnul ka tööjõust.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles