Eesti vajaks piiril konfiskeeritud eksootilistele loomadele eraldi keskust

maaelu.postimees.ee
Copy
Geko. Pilt on illustratiivne.
Geko. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Reedel, 12. juunil maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi veterinaariakliinikut külastanud keskkonnaminister Rene Kokk rääkis võõrustajatega veterinaarohutusest ning selle inimmõjust keskkonnale. Ühtlasi sai ta ülevaate ülikooli uurimissuundadest.

Kliinilise veterinaarmeditsiini õppetooli kliinilise juhi Aleksandr Semjonoviga arutati vajadust luua keskused piiril konfiskeeritud eksootilistele loomadele, vahendab maaülikooli veebileht.

Leidub piiriületajaid, kes püüavad riiki pääseda mõne ohustatud looma- või linnuliigi esindajaga. Need loomad tuleb konfiskeerida, kuid riigil pole neid olevusi reaalselt kuhugi panna. Loodusesse ei tohi neid samuti lasta.

Seega on tarvis keskust, kus nende loomade terviseseisundit hinnatakse, vajadusel neid ravitakse ning võimalusel korraldatakse transport nende algsesse elupaika tagasi.

Maaülikooli ja Tallinna loomaaia ühine eesmärk on rajada üks selline keskus loomaaia territooriumile, aga ka Tartusse maaülikooli kliiniku juurde oleks sellist tarvis, leidis Semjonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles