Pank: põllumajandussektori tavapärane finantseerimine jätkub

maaelu.postimees.ee
Copy
Foto: Marko Saarm

 Praegu ei ole erakorraline seisukord SEB panga põllumajandussektori juht Andrus Mägi sõnul põllumajandust märkimisväärselt mõjutanud ja sellest tulenevalt jätkub sektori tavapärane finantseerimine.

Traktorite müük kasvas maanteeameti andmetel tänavu esimeses kvartalis ligi 16 protsenti ning kokku müüdi Eestis 102 traktorit, võrreldes eelmise aasta sama perioodi 88 traktoriga, teatas SEB pank.

Eesti Panga statistika põhjal sõlmis põllumajandus- ja kalandussektor seejuures esimeses kvartalis 31 miljoni euro eest liisinglepinguid.  

"Põllumajanduses valmistab hetkel suurt probleemi tööjõuga seonduv. Täiendava kodumaise või võõrtööjõu kaasamine on keerulisem ning aeganõudvam. Lisaks on hetke olukorrast tingituna ja tarbimise vähenemisest tulenevalt surve piima kokkuostuhinna langusele," kommenteeris Mägi. 

Kuid arvestades sektori olulisust, on põllumajandusettevõtete väljavaated Mägi hinnangul  paremad kui mitmes teises sektoris. "Põllumehed soovivad jätkuvalt pangafinantseeringut kaasata, kuna hooajatöid ei saa edasi lükata ning suhtlus pangaga on aktiivne ja regulaarne," märkis Mägi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles