Põllumehed paluvad töötukassal mitte suunata põllutööle pikaaegseid töötuid (8)

maaelu.postimees.ee
Copy
Põllumajandusettevõtted saavad osaliselt pakkuda rakendust muudest sektorist vabanevatele inimestele, kes on sellest tööst huvitatud. Sageli aga kohalikud sellest tööst siiski ei huvitu.
Põllumajandusettevõtted saavad osaliselt pakkuda rakendust muudest sektorist vabanevatele inimestele, kes on sellest tööst huvitatud. Sageli aga kohalikud sellest tööst siiski ei huvitu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põllumajandus-kaubanduskoda palub, et töötukassa lõpetaks tööst mitte huvitatud pikaagsete töötute põllumeeste poole suunamise, kuna see vaid suurendab halduskoormust.

Koda kirjutab pöördumises riigikogu maaelukomisjonile, et hooajatööliste kõrghooaeg marjakasvatuses algab ligikaudu kuu aja pärast, tööjõuprobleemidele lahenduse leidmine muutub seni iga päevaga pingelisemaks ning koroonakriisi tõttu muudes sektoris töö kaotanud inimeste peale põllumajanduses täies mahus loota ei saa, vahendab ERR.

Põllumajandusettevõtted saavad osaliselt pakkuda rakendust muudest sektorist vabanevatele inimestele, kes on sellest tööst huvitatud. Mitmed tööd, nagu rohimine ja marjade korjamine, on aga füüsiliselt rasked ning neid ei soovi kohalikud inimesed teha.

Muu hulgas toob koda välja ka probleemi, et ligikaudu 30 000 töötukassas pikaajaliselt arvel olevat töötut ei soovi tegelikult tööle asuda ning võtavad põllumeestega ühendust vaid selleks, et oma aktiivse tööotsija staatust säilitada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles