Kriis sunnib nuputama: vitamiinirohkeid võrseid saab tellida ka pakiautomaati

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Kõige enam meeldib inimestele krõmpsutada herne ja päevalille võrsesid, just need on Austusega Looduses valikus kõige minevam kaup.
Kõige enam meeldib inimestele krõmpsutada herne ja päevalille võrsesid, just need on Austusega Looduses valikus kõige minevam kaup. Foto: Erakogu

Pärnumaal Ridalepa külas kasvatab OÜ Austusega Looduses võrseid, mis varem läksid suuresti Pärnu ja Tallinna kohvikutele, restoranidele ja hotellidele. Nüüd aga tuleb keskenduda eraisikutele, kellele saadetakse võrsed pakiautomaati. Pärnus toimetatakse pakid tellijatele soovitud kohta. Kontaktivabalt, nagu kinnitas ettevõtte juht Alberto Neeme.

„Niipea kui eriolukord algas, helistasime kliendid läbi ja need loomulikult tühistasid oma tellimuse. Kohe vähendasime mahtu,” rääkis mees.

Praegu jagavad nad infot oma kauba kohta põhiliselt Facebookis, aga uusi kliente tuleb ka olemasolevate klientide soovitusel. „Tellitakse küll, aga loomulikult mitu korda vähem, kui märtsi keskpaigani telliti,” nentis Neeme.

Kõige populaarsemad võrsed on hernes ja päevalill, aga meelsasti süüakse ka brokoli, rukola, lambaläätse, punase kapsa, basiiliku ja kale võrseid. Lisaks on sortimendis koriander, peet, kress ja redis. Restoranidele pakutav valik oli veelgi laiem.

Neeme rääkis, et võrsed kannatavad pakiga saatmist ilusti ja Smartpost viib kauba 24 tunniga kohale. „Mina panen ühel päeval lõuna ajal kauba automaati ja järgmise päeva lõuna ajal on see sihtpunktis,” kinnitas ta. Seni on pakke tellitud põhiliselt Tallinnasse ja Tartusse, aga ka Saaremaale ja Hiiumaale ning mõnda väiksemasse kohta.

Ehkki aeg on keeruline ja selleks kevadeks planeeritud tootmismaht tunduvalt väiksem, leiab mees ootamatus olukorras ka midagi head. „Päris vahva aeg, sest muidu oli tohutu tamp taga ja väga kiire, sest meil palgatöölisi ju ei ole, aga nüüd saab lapsi õpetada ja loodust ka nautida,” sõnas Neeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles